Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Αλληλεγγύη στην κατάληψη Βίλα Αμαλίας


Η Πρωτοβουλία Νέας Σμύρνης ενάντια στο φασισμό ρατσισμό κρατική καταστολή καταδικάζει τη κρατική εισβολή στον ιστορικό ελεύθερο κοινωνικό χώρο Βίλα Αμαλίας που εδώ και 22 χρόνια αποτελούσε ένα ζωντανό κύτταρο στο άρρωστο  κοινωνικό σώμα του συστήματος.

Η κατάληψη της Βίλας είναι σημείο αναφοράς και ορόσημο για μια ολόκληρη γενιά,  ένα πολύχρονο παράδειγμα αυτοοργάνωσης και αυτοδιαχείρισης.

Η συντονισμένη προσπάθεια της κρατικής μηχανής να χτυπήσει τη κατάληψη με τη γελοία πρόφαση της ανομίας και της διακίνησης ναρκωτικών την ίδια ώρα που λίγα στενά πιο κάτω σφάζονται συνάνθρωποι μας από τις φασιστικές συμμορίες και ναρκωτικά διακινούνται ελεύθερα στις γνωστές πιάτσες αποδεικνύει για άλλη μία φορά την κάλυψη που παρέχει το κράτος στα παρακρατικά σκυλιά του.  

Είμαστε αλληλέγγυοι σε όλους τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους θεωρώντας τους εστίες αντίστασης και αναπόσπαστο κομμάτι του ευρύτερου κινήματος και του αγώνα ενάντια στον καπιταλιστικό  ολοκληρωτισμό και κάθε προσπάθεια να χτυπηθούν θα μας βρει απέναντι 

Άμεση απελευθέρωση στους συλληφθέντες
Αλληλεγγύη στην κατάληψη  Βίλα Αμαλίας


   
    Όσο με παγώνει η σιωπή του θωρακισμένου σφαγείου, τόσο τους τρομάζει η οργή του παγιδευμένου θηρίου…


… Αυτοί είμαστε. Εμείς και οι χιλιάδες διαδηλωτές, αγωνιστές, καταληψίες, απεργοί, μαχητές των δρόμων. Είμαστε οι άστεγοι και οι ανέστιοι, οι πανκς και οι αλήτες, οι χορτοφάγοι και οι φεμινίστριες, οι ξενύχτηδες και οι εργάτες, οι πένητες και οι αδικημένοι, τα θύματα του ρατσισμού και οι εκδικητές του άδικου…

Από το πρωί της 20ης Δεκέμβρη 2012, από το πρωί που η Κατάληψη Villa Amalias  βρέθηκε στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής και της μηντιακής παραπληροφόρησης ο χρόνος που έχει μεσολαβήσει είναι λίγος, αλλά πυκνός. Είναι χρόνος κατά τη διάρκεια του οποίου οι μηχανισμοί έννομης άσκησης βίας έχουν καταφέρει με τα στρατεύματα τους και τις δικαστικές μηχανορραφίες τους, να κρατήσουν όμηρους 8 συντρόφους και συντρόφισσες μας, να μας αποσπάσουν τον χώρο μας, το Μεγάλο Σπίτι του Κινήματος, να μας κρατήσουν μακριά από τα 2 κτίρια μέσα στα οποία ζούμε ισότιμα, εκφραζόμαστε και δημιουργούμε αντί-εμπορευματικά, στήνουμε υλικοτεχνικές κινηματικές υποδομές και συνδιαμορφώνουμε αυτό-οργανωμένα την Αντίσταση και τον Αγώνα ενάντια στην Εξουσία και τον «πολιτισμό» της. Κατάφεραν να μας λαβώσουν αλλά όχι να μας καθηλώσουν. Μέσα σ’ αυτά τα λίγα μερόνυχτα οι έννοιες της Συντροφικότητας και της Αλληλεγγύης πήραν μπροστά στα μάτια μας σάρκα και οστά και εκφράστηκαν πλατιά, αυθόρμητα, συλλογικά σε κάθε γωνιά αυτής της χώρας, αλλά και έξω απ’ αυτήν. Αυτή η χειροπιαστή πραγματικότητα είναι που μας δίνει τη δύναμη για ν’ αντικρίζουμε την αναγκαιότητα της επανάκτησης ως υλική δυνατότητα της συλλογικής αποφασιστικότητας μας.

Ο πρωθυπουργός με ιδεασμούς εθνικόφρονα αυτοκράτορα Σαμαράς έδωσε μια κομβική εντολή καταστολής, ο ομοϊδεάτης σερίφης του Δένδιας μας βάφτισε «εστία ανομίας» και έστειλε τους έμμισθους πραίτορες του ν’ «αποκαταστήσουν τη νομιμότητα» ενώ οι «κεντροαριστεροί» συγκυβερνήτες τους μαζί με τον «δημοκράτη» δήμαρχο Καμίνη καμώνονται τους πόντιους πιλάτους. Οι αναβαθμισμένοι κοινοβουλευτικά νεοναζί και όλο το φασιστικό σκυλολόι χαίρεται σιωπηλά, βλέποντας τους ένστολους ψηφοφόρους τους να τους ανοίγουν δρόμο και να καταφέρνουν προσωρινά αυτό που δεν κατάφεραν τόσα χρόνια όλες οι προηγούμενες κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις εναντίον μας. Megaλοι παπαγάλοι μας βαφτίζουν «βία Αμαλίας», κίτρινες φασιστοφυλλάδες (όπως η Espresso) μας βαφτίζουν «βίλα των μολότωφ» και οι Εισαγγελάτοι ονειρεύονται το «τέλος εποχής» μας. Όμως το ξέρουμε και εμείς το ξέρουν και αυτοί. Η αλήθεια στέκεται ωμή μπροστά στα μάτια όλων αυτών που θέλουν να δουν: μιλούν για ανομία αυτοί που ξεφτιλίζουν τους ίδιους τους νόμους τους, αυτοί που στους πλέον χουντικούς καιρούς της «καλύτερης δημοκρατίας που είχαμε ποτέ» κυβερνούν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, αυτοί που για να επιβάλουν την ταξική αφαίμαξη και το κοινωνικό σφαγείο, την υποτίμηση της εργασίας και την μαζικοποίηση της ανεργίας, το μπιρ-παρά ξεπούλημα της εναπομείνασας δημόσιας περιουσίας στο ιδιωτικό κεφάλαιο καθιστούν σε κουρελόχαρτα το ίδιο το σύνταγμα τους και τις αποφάσεις της «δικαιοσύνης» τους. Μιλούν για κουκουλοφόρους οι απόγονοι των κατοχικών κουκουλοφόρων, των δοσίλογων και των μαυραγοριτών. Μιλούν για στρατηγεία της βίας αυτοί που ματώνουν και βομβαρδίζουν με χημικά κάθε απεργία και κάθε διαδήλωση, αυτοί που καταστέλλουν και στοχοποιούν κάθε εργατική κινητοποίηση, κάθε  κατάληψη και αυτό-οργανωμένο χώρο, αυτοί που διώκουν και ποινικοποιούν κάθε εστία αντίστασης και κάθε φωνή ανυπακοής, αυτοί που φυλακίζουν φτωχοδιάβολους και αγωνιστές, αυτοί που στοιβάζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μετανάστες και πρόσφυγες, αυτοί που περιφρουρούν και κανακεύουν τους θρασύδειλους φασίστες μαχαιροβγάλτες, αυτοί που επιβάλλουν με τη βία και το ψεύδος, με τον φόβο και το τρόμο τον κοινωνικό εκφασισμό, την φτωχοποίηση και το ρήμαγμα των ζωής μας. Μιλούν για δημοκρατία αυτοί που εγκαθιδρύουν μ’ ένα καθεστώς μόνιμης έκτακτης ανάγκης τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό.            

Το ξέρουμε και εμείς το ξέρουν και αυτοί Όπως και να βαφτίζουν τα άδεια μπουκάλια μπύρας, το πετρέλαιο της σόμπας και τα στοιχειώδη μέσα αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας ενός ανοιχτού κοινωνικού-πολιτικού-πολιτιστικού χώρου που εδώ και δεκαετίες έχει γίνει στόχος πολλών φασιστικών-παρακρατικών δολοφονικών εμπρησμών, επιθέσεων, μαχαιρωμάτων που έχουν αφήσει πίσω τους τραυματισμούς και υλικές ζημιές. Άλλωστε όπως και στις τρείς προηγούμενες αστυνομικές εισβολές που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έτσι και σ’ αυτήν της 20ης Δεκέμβρη τα «ευρήματα» δεν μπόρεσαν να στηρίξουν ούτε στο ελάχιστο τις προσδοκίες των αστυνομικών επιτελείων περί «οπλοστασίου», «εργαστηρίου παραγωγής μολότοφ» και «κέντρου ναρκομανών». Ότι και αν προπαγανδίζουν, όσο και να γυροφέρνουν την πραγματικότητα, το κρέας ψάρι δεν γίνεται.

Η Κατάληψη Villa Amalias βρέθηκε στο επιχειρησιακό στόχαστρο της καταστολής γι’ αυτό που είναι και για αυτό που κάνει εδώ και 23 χρόνια:  θέλουν να μας σβήσουν από τον χάρτη του κέντρου της αθηναϊκής μητρόπολης γιατί εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες αντί να είμαστε δανειολήπτες και ιδιοκτήτες είμαστε καταληψίες, αντί να βολευόμαστε με την ιδιώτευση και την εξατομίκευση, επιλέγουμε το δρόμο της συλλογικής αντίστασης και του αδιαμεσολάβητου αγώνα,  αντί να συμβιβαζόμαστε με την ανάθεση, την ιεραρχία και τον ετεροκαθορισμό, δρούμε με βάση την αυτενέργεια, την ισότητα, τον αυτό-καθορισμό και αποπειρόμαστε την αυτό-οργανωμένη κάλυψη των αναγκών και των επιθυμιών μας, αντί να ακολουθούμε το αστραφτερό τίποτα του (ξεφτι(λι)σμένου πλέον…) life style και του κέρδους, πραγματώνουμε και προτάσσουμε τον δικό μας αδέσποτο πολιτισμό της αντί-εμπορευματικής έκφρασης και δημιουργίας, αντί να παραμυθιαζόμαστε με την «ανάπλαση» και την «ανάπτυξη» του αθηναϊκού κέντρου, δηλαδή με την επέλαση του κατασκευαστικού κεφαλαίου πάνω στο σώμα αυτής της μητρόπολης, επιλέγουμε να επισκευάζουμε και να διατηρούμε στη ζωή με τα ίδια μας τα χέρια ένα χώρο που τον πονάμε πολύ περισσότερο απ’ όλους τους υπουργούς, απ’ όλους τους εισαγγελείς, απ’ όλους τους δημάρχους. Θέλουν να μας εξαφανίσουν από την πολυεθνική φτωχογειτονιά μας γιατί αντί να μοιρολατρούμε για τη χαμοζωή που μας προσφέρουν, διεκδικούμε στην καθημερινότητα μας τη Ζωή που μας κλέβουν, αντί να φτύνουμε ρατσιστικό δηλητήριο, στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους απόκληρους και τους κυνηγημένους αυτού του κόσμου, αντί να κανιβαλίζουμε τους ακόμα πιο κάτω και να συντασσόμαστε με τους φασίστες, χτίζουμε στις γειτονιές μας γέφυρες επαφής και συμβίωσης ντόπιων και μεταναστών, ανοίγουμε χαρακώματα ενάντια στα φασιστικά πογκρόμ, ορθώνουμε αναχώματα ενάντια στην επέκταση του ρατσιστικού απαρτχάιντ.

Είναι αλήθεια ότι ζούμε το τέλος μιας εποχής, αλλά όχι της δικής μας εποχής. Ο κόσμος της αντίστασης και του αγώνα, ο κόσμος των δεκάδων καταλήψεων και των άλλων αυτοδιαχειριζόμενων χώρων, ο κόσμος των αυτό-οργανωμένων υποδομών αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης, οι χιλιάδες του κόσμου του οποίου η Villa Amalias αποτελεί κομμάτι της ζωής του  και σάρκα από τη σάρκα του είναι εικόνα από το μέλλον, έρχεται από πολύ μακριά και θα πάει πολύ μακρύτερα απ’ όσο θέλουν να πιστεύουν. Κυνηγάνε χίμαιρες θα εισπράξουν εφιάλτες.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ VILLA AMALIAS

Κατάληψη Villa Amalias

24.12.2012

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Είσαι άνθρωπος; Είναι κακούργημα!


για την υπόθεση του Πέτρου Καπετανόπουλου

Το γεγονός
Το βράδυ του Σαββάτου 21 Ιουλίου γύρω στα μεσάνυχτα, στην περιοχή του Κολωνού, ο Πέτρος Καπετανόπουλος ακούει από το διαμέρισμά του φωνές και φασαρία κάτω απ’ την πολυκατοικία όπου μένει με την οικογένειά του. Σκεπτόμενος ότι κάποιος άνθρωπος μπορεί να κινδυνεύει, κατεβαίνει να δει τι γίνεται. Αντικρίζει ένα νεαρό μετανάστη ανάσκελα στο οδόστρωμα, με χειροπέδες. Γύρω του βρίσκονται 4-5 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ένας εκ των οποίων τον πατάει στην κοιλιά. Στην ερώτησή του «γιατί τον πατάτε αφού τον έχετε συλλάβει;» ο αστυνομικός τραβάει το πόδι αμέσως και απαντάει «δεν τον πατάω». Την ίδια στιγμή, πλησιάζει συνάδελφός του, φωνάζοντας «δεν ήταν αυτό πάτημα, αυτό είναι» και ταυτόχρονα δίνει ένα πολύ γερό πάτημα στριφογυρίζοντας την μπότα του στον ήδη ακινητοποιημένο συλληφθέντα ο οποίος βογγάει.
Η εξέλιξη
Ο μετανάστης κατηγορείται (και στη συνέχεια ομολογεί) ότι έκλεψε την τσάντα κάποιας κοπέλας γιατί ήταν πεινασμένος.
Ο Πέτρος Καπετανόπουλος συλλαμβάνεται με τις κατηγορίες: «ψευδής ανώμοτη κατάθεση», «αντίσταση κατά της αρχής» και «απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου»!
Και ενώ ένας απλός πολίτης -που κατεβαίνει, με βερμούδα και σαγιονάρες, 50 μέτρα κάτω απ’ το σπίτι του- προφανώς δεν είναι σε θέση να παρεμποδίσει 4 αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ…
Και ενώ η κοπέλα της οποίας  εκλάπη η τσάντα, δεν αναφέρει στη μαρτυρία της το παραμικρό για την ύπαρξη συνεργού -πολύ περισσότερο κάτι σχετικό με τον Πέτρο Καπετανόπουλο… 
Και ενώ κάτι τέτοιο δεν προκύπτει ούτε καν από την κατάθεση του αστυνομικού (μοναδικού μάρτυρα κατηγορίας) …
Η εισαγγελέας στην οποία προσάγεται, όχι μόνο σχηματίζει κοινή δικογραφία σε βάρος του Πέτρου Καπετανόπουλου και του μετανάστη, αλλά του φορτώνει και «απλή συνέργεια σε ληστεία»!!!
Χρόνια τώρα, τα πλημμελήματα της «αντίστασης» και της «εξύβρισης» αποτελούν συνηθισμένη πρακτική της αστυνομίας να σέρνει στα δικαστήρια «προς γνώση και παραδειγματισμό», όποιον τολμά να δει, να φωτογραφήσει ή να αντιδράσει στις βιαιότητές της. Το σκηνικό όμως αναβαθμίζεται…
Ο εφιάλτης
Όταν ένας άνθρωπος που έχει ήδη συλληφθεί (με την όποια κατηγορία) πρέπει και να ποδοπατείται από τα όργανα της τάξης …«από υπερβάλλοντα ζήλο(;)»…
Όταν η ανεξέλεγκτη πλέον αστυνομική αυθαιρεσία μοιάζει να επικροτείται από τη δικαιοσύνη με τέτοιο τρόπο ώστε αυτός που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα του συλληφθέντα (ή μήπως έχουν πάψει να υπάρχουν;) να βρίσκεται συνεργός στο έγκλημα …
Όταν η υποχρέωση του κάθε πολίτη να είναι άνθρωπος και πολύ περισσότερο η υποχρέωσή του να αντιδρά στην αυθαιρεσία και την παράλογη βία, ποινικοποιείται με τον πιο εκδικητικό τρόπο…
Όταν ο εν λόγω πολίτης, τυγχάνει δημόσιος υπάλληλος και -με την τελευταία τροποποίηση του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων (Μνημόνιο ΙΙΙ) η παραπομπή και μόνο για κακουργηματική πράξη συνεπάγεται αυτοδικαίως τη θέση του σε προσωρινή αργία (στέρηση αποδοχών που αποτελούν τη μόνη βιοποριστική πηγή της οικογένειάς του) μέχρι την αμετάκλητη εκδίκαση της υπόθεσής του…
Τότε πλέον δε συζητάμε για την αναγκαιότητα του να «αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας», αντιμετωπίζουμε κατάματα μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια να γίνουμε όλοι κτήνη.

Άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών από τον Πέτρο Καπετανόπουλο

 Για την υπόθεση του Πέτρου Καπετανόπουλου και τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από αυτήθα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012, στη 1:00 μ.μ., στην ΕΣΗΕΑ,Ακαδημίας 20

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ 16-12

Η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να πάρει τη ρεβάνς για τις δεκάδες ήττες που έχει φάει στο δρόμο τις τελευταίες βδομάδες από την Κρήτη μέχρι τη Θράκη, με ένα κάλεσμα σε ρατσιστικό πογκρόμ στην Νίκαια. Δεν είναι τυχαίο ότι στη "συγκέντρωση" προαναγγέλει τη συμμετοχή ολόκληρης της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας. Διαδώστε το κάλεσμα των αντιφασιστών: στην Κοκκινιά, στη γειτονιά των μπλόκων, δεν χωράνε νεοναζί.

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Τη νύχτα  αυτή η αστυνομία....

Ο μηχανισμός της βίας και της αστυνομικής αυθαιρεσίας  έδρασε και πάλι στην Καλλιθέα στις 5 Δεκέμβρη. Μία μέρα πριν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη, το Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας οργάνωσε επιχείρηση προληπτικής τρομοκρατίας στα σχολεία. Αστυνομικοί επισκέφτηκαν τους Διευθυντές, προειδοποιώντας τους να αποτρέψουν τα παιδιά να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις της επόμενης μέρας, επιχειρώντας έτσι να μετατρέψουν τους δασκάλους σε «παιδονόμους», θυμίζοντας άλλες σκοτεινές εποχές της πρόσφατης Ιστορίας…Τόσο μεγάλος ο φόβος τους μπροστά στην εκκολαπτόμενη αντίσταση της νέας γενιάς που σφυρηλατείται στους κοινωνικούς αγώνες και στο δρόμο.
Η νέα καταστολή έκανε την  εμφάνισή της και σε άλλο περιστατικό στη Δαβάκη. Ομάδα ασφαλιτών εισέβαλε στις 8 το βράδυ της 6ης του Δεκέμβρη στην αυλή του σπιτιού Αρμενίων συμπολιτών μας. Οι ένοικοι νόμισαν ότι είχαν να κάνουν με κλέφτες κι άρχισαν να φωνάζουν. Ακολούθησε κυνηγητό αλλά οι δράστες επέστρεψαν με πιο άγριες διαθέσεις. Γρονθοκόπησαν ανελέητα τον πατέρα και το 15χρονο παιδί του σε δημόσιο χώρο (Δαβάκη και Σωκράτους). Όταν κάποιοι περαστικοί τόλμησαν να αντιδράσουν, αποκαλύφθηκε ότι οι τραμπούκοι ήταν...αστυνομικοί. Τα θύματα της επίθεσης κι η μητέρα οδηγήθηκαν από το Α.Τ. Καλλιθέας στο Α.Τ. Κυψέλης κι από κεί στη ΓΑΔΑ. Οι ανώτεροι αξιωματικοί τούς συμβούλευσαν να μην «μπλέξουν με καταγγελίες» και δεν επέτρεψαν σε δικηγόρο να τους δει.
Δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία  για το ρόλο της αστυνομίας στη σημερινή συγκυρία. Η κυβέρνηση ανακοινώνει δήθεν «ειδικά τμήματα» για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας, ενώ η ίδια εξαπολύει οργανωμένα πογκρόμ κατά μεταναστών και τους μαντρώνει σε άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης. Την ίδια στιγμή καταστέλλει άγρια τις κινητοποιήσεις, και ποινικοποιεί τους αγώνες. Δε διστάζει να χρησιμοποιήσει τον ευαίσθητο χώρο των σχολείων, κάνοντας επίδειξη αυταρχισμού κι εξαπολύοντας τρόμο εναντίον μαθητών και δασκάλων. 
Το δόγμα του σοκ που εφαρμόζεται  με πειραματόζωο την κοινωνία βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη: φτώχεια, εξαθλίωση, εκμετάλλευση, καταπίεση, φόβος. Αυτό είναι   το παρόν που έχουν επιβάλλει με κάθε μέσο οι κυρίαρχοι στην κοινωνία, ενώ την ίδια στιγμή ως μόνη στρατηγική επιβίωσης καλλιεργείται ο νόμος  της ζούγκλας, ο κοινωνικός κανιβαλισμός, και ο αλληλοσπαραγμός των καταπιεσμένων. (το από τα κάτω είναι περιττό). Όποιος δε συμμορφώνεται με το παραπάνω δόγμα του φόβου και επιλέγει το δρόμο της αντίστασης έρχεται αντιμέτωπος με την κρατική καταστολή και τρομοκρατία. Διότι αυτοί που μας κυβερνούν μάς θέλουν παραιτημένους από κάθε συλλογική δράση, κλεισμένους σε μοναχικά κελιά, αγκαλιά με μια τηλεόραση για να κοιτάμε τη μιζέρια και την εξαθλίωση σε απευθείας σύνδεση στις οθόνες μας.
Στην καλοστημένη επιχείρηση επιβολής του φόβου έχουν συστρατευθεί οι τεχνοκράτες και οι τραπεζίτες, τα όργανα επιβολής της «τάξης και  της ασφάλειας», τα μέσα παραπληροφόρησης  και ασφαλώς το αναγεννημένο παρακράτος που έχει βρει στέγη στο ναζιστικό μόρφωμα των υμνητών του Χίτλερ.
Στην προσπάθεια επιβολής του ακραίου  νεοφιλελευθερισμού η αυτοκρατορία της αγοράς επιτίθεται συνολικά στην κοινωνία. Ακρωτηριάζονται καίρια δημοκρατικά  δικαιώματα και ελευθερίες και αναβιώνει  ένα αμετάκλητα καταδικασμένο στη συνείδηση του λαού, καθεστώς αστυνομοκρατίας, αυθαιρεσίας και ασύδοτης δράσης των διωκτικών και κατασταλτικών μηχανισμών, δημιουργώντας ένα εφιαλτικό  σκηνικό στην κοινωνία, όπου κυριαρχεί η ανεξέλεγκτη δράση του κράτους και του παρακράτους εναντίον των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων.

Το κράτος της βίας είναι παρόν. Ή θα μας τσακίσει ή θα το τσακίσουμε

Πρωτοβουλία Καλλιθέας ενάντια  στο φασισμό και τη ρατσιστική βία

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ 1/12/2012


Το Σάββατο 1 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε πορεία ενάντια στο φασισμό και την κρατική καταστολή με κέντρο την Καλλιθέα. Εκατοντάδες αγωνιστές και σύντροφοι από τις γύρω περιοχές πορευθήκαμε μέσα από τις γειτονιές της Καλλιθέας στη Νέα Σμύρνη. Η διαδρομή μας ένωσε τις δύο γειτονιές και κυρίως όσους πλήττονται από  τη βάρβαρη ταξική πολιτική των κυβερνήσεων (μονοκομματικών, τεχνοκρατικών ή συνενοχής), τις ρατσιστικές επιθέσεις και τον κρατικό ή παρακρατικό φασισμό.  Η μαζική συμμετοχή και η θετική ανταπόκριση των κατοίκων είναι η δική μας απάντηση στα νεοναζιστικά πογκρόμ και τις οργανωμένες από το κράτος επιχειρήσεις κατά των μεταναστών. Η αλληλεγγύη μας δεν γνωρίζει σύνορα, έθνη και φυλές. Οι γειτονιές μας που στέγασαν πρόσφυγες και μετανάστες δεν έχουν χώρο για φασίστες. Οι αγώνες που έδωσαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας για ελευθερία, δικαιοσύνη, ισότητα και αξιοπρέπεια μας δείχνουν το δρόμο της αντίστασης στον εκφασισμό, την κοινωνική βαρβαρότητα και την εξαθλίωση. 
Οι φασίστες θέλουν εμφύλιο των φτωχών γιατί είναι τα σκυλιά των καπιταλιστών


 






τυπογραφείο ΕΑΜ στη Καλλιθέα