Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Από το Κερατσίνι μέχρι τη Νέα Σμύρνη κανένας φασίστας δεν θα μείνει

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο και στις γειτονιές της Νέας Σμύρνης που έδωσε ηχηρό μήνυμα τόσο στους φασίστες και τους ψηφοφόρους τους όσο και στους όψιμους «αντιφασίστες» της κυβέρνησης. Η μαζική πορεία πολλών εκατοντάδων νεοσμυρνιωτών από την Ανω Νέα Σμύρνη μέχρι το γήπεδο του Πανιωνίου και το εμπορικό κέντρο της πόλης έγινε την ίδια μέρα που συνελλήφθησαν ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης στελέχη της χρυσής αυγής. Ενα από τα συνθήματα που κυριαρχούσε καθώς και το κεντρικό σύνθημα του αντιφασιστικού συντονισμού συλλογικοτήτων / συνελεύσεων της περιοχής και αντιφασιστών Πανιώνιων εκφράζουν καλύτερα τη δική μας στάση:

Κράτος και Ναζί δολοφονούν μαζί

Εμπρός λαέ στην πρώτη τη γραμμή 
το φασισμό τσακίζουν αγώνες ταξικοί


Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013



Ανακοίνωση για τις συλλήψεις μελών της Πόλης Ανάποδα

Τα μεσάνυχτα της Τρίτης, τέσσερις νέοι φοιτητές, μέλη της ΑΡΠΑ Ν. Σμύρνης – ΠΟΛΗ  ΑΝΑΠΟΔΑ, συνελήφθησαν από δύο περιπολικά στη Νέα Σμύρνη με την αυτεπάγγελτη κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς δημόσιας περιουσίας για αναγραφή συνθημάτων που καλούσαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
Μόνο τυχαίο δεν είναι το περιστατικό. Αντίθετα δείχνει τη σκλήρυνση της στάσης του κρατικού μηχανισμού προς το αντιφασιστικό και ευρύτερο αγωνιζόμενο κίνημα.
Εν μέσω απεργιών στην παιδεία (μέση και ανώτατη), καταλήψεων στα σχολεία της γειτονιάς μας, αγώνων ενάντια στην κρατική καταστολή και την νεοναζιστική απειλή, απαιτείται «αυτεπάγγελτος» αντιπερισπασμός:
-        Διαφημίζουν, με πρακτικό τρόπο, την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης, του κράτους και του παρακράτους να εντείνουν τις διώξεις κατά των απεργών καθηγητών, των καταληψιών μαθητών, των φοιτητών και των αντιφασιστών αγωνιστών.
-        Εφευρίσκουν τρόπους να ενοχοποιήσουν μαχόμενους αγωνιστές και πολιτικούς χώρους∙ η θεωρία των «δύο άκρων» πρέπει να εμπεδωθεί.
-        Διακηρύσσουν τη μηδενική ανοχή, όχι προς την ακροδεξιά αλλά προς όσους αμφισβητούν την κυριαρχία του κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και της κυβέρνησής τους με αγωνιστικό – μαχητικό τρόπο.
Για τη γειτονιά μας, έχουν επιπρόσθετο στόχο να ανακόψουν τις αντιφασιστικές πρωτοβουλίες που οργανώνονται, ιδιαίτερα μπροστά στη συγκέντρωση και την πορεία του Σαββάτου. Τους ενοχλεί η απήχηση του καλέσματος στους νεοσμυρνιώτες αντιφασίστες. Θέλουν να ανακόψουν τη συμπόρευση μαθητών, εργαζόμενων, οπαδών και κατοίκων σε μαζικό-λαϊκό-εργατικό αγώνα για το τσάκισμα της ναζιστικής συμμορίας. Φοβούνται ότι το άπλωμα της αντίστασης θα οδηγήσει στην ανατροπή τις κυβερνήσεις των μνημονίων, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Εχουν δίκιο!

O αγώνες μας θα τους ανατρέψουν.
Το αντιφασιστικό – εργατικό κίνημα είναι αυτό που θα νικήσει οριστικά το φασισμό.
Όλοι στη συγκέντρωση και πορεία  
το Σάββατο 28 Σεπτέμβρη, 12.00 κεντρική πλατεία Ν. Σμύρνης

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Αντιφασιστική διαδήλωση Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου





Οι φασίστες δολοφονούν

ενώ...
Οι μπάτσοι τους προστατεύουν
Τα μίντια τους αβαντάρουν 
Οι αδιάφοροι νοικοκυραίοι τους ανέχονται ή τους ψηφίζουν 

χρέος μας...

Να τσακίσουμε το φασισμό
και το σύστημα που τον γεννά!