Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Οι χρυσαυγίτες μαχαιρώνουν τώρα και..μαθητές

Τη Δευτέρα 28/1 το πρωί δύο νεαρά άτομα που δηλώνουν χρυσαυγίτες παραμονεύουν έξω από το 3ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου, πλησιάζουν ύπουλα έλληνα μαθητή της 2ας Λυκείου και χωρίς προειδοποίηση κι αφού του επιτίθενται φραστικά τον μαχαιρώνουν στη μύτη, στο μέτωπο και στο λαιμό. Κατά τύχη η μαχαιριά στην καρωτίδα δεν ήταν μοιραία. Στη συνέχεια καλύπτουν τα πρόσωπά τους κι εξαφανίζονται.  Ο μαθητής είχε δηλώσει την αποστροφή του προς τις φασιστικές συμμορίες που κινούνται στην περιοχή και προσεγγίζουν και απειλούν εδώ και καιρό μαθητές του σχολείου. 

Αυτό συνέβη μόνο λίγες ημέρες μετά από τη δολοφονία του Σαχτζάτ Λοκμάν από νεοσμυρνιώτες χρυσαυγίτες και δύο μήνες μετά το μαχαίρωμα του Μπαγκλαντεσιανού εργάτη Ναϊμ στη συμβολή Αχιλλέως και Ελ. Βενιζέλου στη Ν.Σμύρνη από θρασύδειλους φασίστες.  Το φασιστικό μίσος με το οποίο τροφοδοτεί το νεοναζιστικό κόμμα τους οπαδούς του, ήταν αυτό που όπλισε το χέρι των δύο νεαρών φασιστών κι επιτέθηκαν πισώπλατα με άγριες μαχαιριές στο πρόσωπο του νεαρού μαθητή.

Εκτός από τους μετανάστες, τους καταληψίες και τους απεργούς, εχθροί της “αντισυστημικής” Χ.Α. είναι κι οι μαθητές. Είναι όλοι όσοι δε στέκονται προσοχή στα παραγγέλματα του Μιχαλολιάκου, στις διαταγές του Δένδια και στη στρατιωτικού τύπου επιστράτευση της κυβέρνησης Σαμαρά. 

Δεν μένουμε αδρανείς. Οργανώνουμε σε κάθε σχολείο αντιφασιστικές ομάδες, βοηθάμε το αντιφασιστικό δίκτυο της γειτονιάς, επικοινωνούμε με την Πρωτοβουλία για κάθε περιστατικό ρατσισμού, φασισμού και κρατικής βίας που βρεθούμε ως μάρτυρες. 


Δεν είμαστε μόνοι μας, είμαστε πολλοί.  
Ούτε σπιθαμή χώρου στις φασιστικές απόψεις
Μηδενική ανοχή στις φασιστικές πρακτικές

Ο ΦΟΒΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΠΕΙΡΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 
ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ...

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 
10/2- 12.00 ΠΛ. ΦΛΟΙΣΒΟΥ - Π. ΦΑΛΗΡΟ


ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΟΠΛΙΖΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ;



4/10/12: Κυριακή μεσημέρι, δύο νεαροί στη συμβολή Ελ.Βενιζέλου & Αχιλλέως, στα σύνορα Π. Φαλήρου και Ν.Σμύρνης, μαχαιρώνουν στην κοιλιά τον 23χρονο Ναϊμ από το Μπαγκλαντές κι εξαφανίζονται.
17/1/13: Αργά τα ξημερώματα δύο Νεοσμυρνιώτες φασίστες, 25 κι 29 χρονών, επιβαίνοντες σε μηχανάκι δολοφονούν εν ψυχρώ, με αλλεπάλληλες μαχαιριές τον 26χρονο Σαχτζάτ Λοκμάν σε κεντρικό δρόμο των Πετραλώνων.
29/1/13: Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, δύο νεαρά άτομα έξω από το 3ο λύκειο Π. Φαλήρου, χωρίς προειδοποίηση κι αφού του επιτίθενται φραστικά, μαχαιρώνουν μαθητή στη μύτη και στο λαιμό κι εξαφανίζονται με καλυμμένα πρόσωπα.

Μήπως υπάρχει κάποια πολιτική παράταξη που διαμηνύει ότι η Ελλάδα θα σωθεί όταν εξαφανισθούν όλοι οι «σκουρόχρωμοι»; Μήπως κάποιο κόμμα του κοινοβουλίου που τα στελέχη του προσκυνούν τα λείψανα της χούντας, ορκίζεται να πατάξει τους «αναρχοσυμμορίτες» και όσους αμφισβητούν το “νόμο και την τάξη”; Μήπως οι τελευταίοι νοσταλγοί του Χίτλερ που εκμεταλλεύονται τη σύγχυση και τα αδιέξοδα της καπιταλιστικής κρίσης, οπλίζουν τα χέρια των οπαδών και των ψηφοφόρων τους; Μήπως κάποιοι επιδεικνύουν τα “καθαρά τους χέρια”, αλλά είναι οι ίδιοι που τα λερώνουν με αίμα στο όνομα δήθεν της πατρίδας και του έθνους;

Η Χρυσή Αυγή, προς γνώση των καθησυχασμένων, έλαβε στις εκλογές του Ιουνίου 1.712 ψήφους στη Ν. Σμύρνη και 1.801 στο Π. Φάληρο. Είναι το κόμμα που καθορίζει την ατζέντα «τάξης και ασφάλειας» του τρικομματικού κυβερνητικού συνασπισμού της (πιο συντηρητικής) δεξιάς με το «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ και τους «δημοκράτες αριστερούς» της ΔΗΜΑΡ.

Η αστυνομία και η δικαιοσύνη συγκάλυψαν το προφανές χαρακτηριστικό της δολοφονίας του Σαχτζάτ στα Πετράλωνα, δηλαδή τα ρατσιστικά κίνητρα των δραστών. Η στάση αυτή βολεύει όχι μόνο την κυβέρνηση που επιμένει ότι πρόκειται για «μεμονωμένα περιστατικά», αλλά και τους «ουδέτερους», φιλήσυχους πολίτες που στρουθοκαμηλίζουν μπροστά στον προφανή εκφασισμό της κοινωνίας. Είναι πολύ βολικό να πιστεύουμε ότι αν κρατάμε το κεφάλι σκυφτό και το στόμα κλειστό οι φασίστες δε θα μας ενοχλήσουν...Η συγκάλυψη και η ουδετερότητα αποτελούν την καλύτερη προστασία που θα μπορούσαν να έχουν οι ρατσιστές εντός κι εκτός κοινοβουλίου, καθώς στέλνει το μήνυμα ότι ακόμα και οι δολοφόνοι μένουν ατιμώρητοι και στη χειρότερη περίπτωση τη γλιτώνουν με μια αποζημίωση ή λίγο καιρό στη φυλακή.

Αν οι επαγγελματίες πατριώτες, οι εθνικιστές με τους αγκυλωτούς σταυρούς και οι νεοναζί με γραβάτα και κουστούμι οπλίζουν το χέρι των νέων που βρίσκουν το χαμένο νόημα της ύπαρξής τους στο φασιστικό μίσος, τότε οι μπάτσοι κι οι κυβερνητικοί εντολοδόχοι τους είναι αυτοί που πατούν τη σκανδάλη.

Οι επιθέσεις σε μετανάστες αλλά και σε άτομα που ανήκουν στο αγωνιζόμενο κίνημα έχουν πάρει διαστάσεις επιδημίας μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο. Η στοχοποίηση δασκάλων, καθηγητών, μαθητών και μαθητριών στα σχολεία Π.Φαλήρου, Ν.Σμύρνης και Καλλιθέας, οι φραστικές και όχι μόνο επιθέσεις από παρέες που προσπαθούν να χτίσουν το προφίλ του φασίστα, έχουν πυκνώσει τον τελευταίο καιρό με κορύφωση το τελευταίο μαχαίρωμα του μαθητή στο Π.Φάληρο. Η απάντηση από τη σχολική κοινότητα των περιοχών μας πρέπει να είναι άμεση και μαζική.

Καλούμε την τοπική κοινωνία, τη σχολική κοινότητα, τον κόσμο της παιδείας να κερδίσει το στοίχημα ενάντια στον εκφασισμό των νέων ανθρώπων και να ορθώσει τείχος στο νεοναζιστικό φαινόμενο. Η ανοχή και η συγκάλυψη ισοδυναμεί με συνενοχή όλων μας.

Δεν μένουμε αδρανείς. Οργανώνουμε σε κάθε σχολείο αντιφασιστικές ομάδες, βοηθάμε το αντιφασιστικό δίκτυο της γειτονιάς, επικοινωνούμε με την Πρωτοβουλία για κάθε περιστατικό ρατσισμού, φασισμού και κρατικής βίας που βρεθούμε ως μάρτυρες.


-ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ
-ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ
-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ!


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ 
ΣΕ ΦΑΣΙΣΜΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου