Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Ποιος είπε ότι τίποτα δεν γίνεται στην Ελλάδα;
Η ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που πράττει, με σκληρό-ολοκληρωτικό τρόπο, όλα όσα έχει προετοιμάσει και εξαγγείλει κι η θεωρία «των δύο άκρων» που υλοποιείται παρότι, τα «άκρα» είναι άνισα και διαφορετικά: οι δολοφόνοι νεοναζί και ο αγωνιζόμενος λαός.
 Από τη μια, η σύλληψη των εγκληματιών νεοναζιστών της «Χρυσής Αυγής» που κατηγορούνται για την σχεδιασμένη και οργανωμένη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τις υπόλοιπες δολοφονίες και μαχαιρώματα κατά μεταναστών αλλά μόνο έπειτα από τον σκληρό αγώνα του αντιφασιστικού κινήματος
Από την άλλη, στοχοποιούνται, σέρνονται στα δικαστήρια και επιτάσσονται με τον κατασταλτικό μηχανισμό οι απεργοί καθηγητές και οι μαθητές τους, οι ανυπότακτοι κάτοικοι των Σκουριών, οι αντιφασίστες, οι αναρχικοί και οι κομμουνιστές. Όλοι όσοι δεν βολεύονται ή δεν φοβούνται. Επιδίωξη να τρομοκρατηθεί η κοινωνία, να εξουδετερωθούν οι εστίες αντίστασης και να διευκολυνθεί η επέλαση των βάρβαρων νεοφιλελεύθερων μέτρων.
Προετοιμάζουν το έδαφος για νέες επιθέσεις στους εργαζόμενους
Ο λόγος της προώθησης αυτής της πολιτικής είναι ένας: η αδυναμία να συνεχιστεί αυτή η αντιλαϊκή, μνημονιακή πολιτική φτωχοποίησης του εργαζόμενου λαού. Απαιτείται ένας νέος γύρος μέτρων κατά της εργασίας και της λαϊκής πλειοψηφίας που θα διαλύει κάθε έννοια εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Κυβέρνηση και Τρόικα θέλουν ένα πράγμα: φτώχεια και λιτότητα για το λαό, ανεξέλεγκτες απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις παντού, κατάργηση του όποιου κοινωνικού κράτους.
Ευτυχώς, υπάρχει η «αντισυστημική» Χρυσή Αυγή
Ανεκτίμητος βοηθός του συστήματος της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και του κράτους του είναι ο φασισμός και η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή. Υπάρχουν πάντα βρωμοδουλειές που πρέπει να γίνουν. Να στηρίξει το ξεπούλημα της Αγροτικής στην Πειραιώς, το κλείσιμο της ΕΡΤ και όλων των μέτρων που ευνοούν τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας. Να βρίσει ως τεμπέληδες και κλέφτες τους απεργούς για να μεσολαβήσει ως νταβάς των εργατών στα αφεντικά και να προωθήσει τη διάλυση των σωματείων και των αγωνιστικών, απεργιακών κινητοποιήσεων. Να χτυπήσει τους μετανάστες για να στρέψει την προσοχή οπουδήποτε αλλού εκτός από το ίδιο το σύστημα που γεννά τη φτώχεια και την ανεργία. Να στηρίξει τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, από τους οποίους μάλιστα χρηματοδοτείται.
Πού είμαστε εμείς;
Στους αγώνες και το δρόμο του μαζικού λαϊκού κινήματος. Μόνο εμείς και ο δικός μας ανυποχώρητος αγώνας αποτελούν την προϋπόθεση νίκης. Σε όλους τους χώρους που ζούμε, εργαζόμαστε και σπουδάζουμε, στηριζόμαστε στη δική μας οργανωμενη και αλληλέγγυα δράση ενάντια στη φασιστική απειλή, την κρατική καταστολή και τον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό. Με αιτήματα ανατροπής των μνημονίων, των κυβερνήσεων της τρόικας και συνολικά του συστήματος που γεννά δολοφόνους, φασίστες και εκμεταλλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου