Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΝΕΟΝΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΝΗΠΙΩΝ




ΝΕΟΝΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΝΗΠΙΩΝ

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, να εξαπλώνει τη δηλητηριώδη δράση της μέσα στην κοινωνία.
Η άθλια ρατσιστική πολιτική της στηρίζει το σύστημα αποπροσανατολίζοντας το λαό, ότι δήθεν για όλα τα δεινά του δε φταίνε τα μνημόνια, η τρόικα, οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ,  το ΔΝΤ, η ΕΕ, αλλά …οι μετανάστες.
Πριν λίγες ημέρες, ο βουλευτής της ΧΑ Ηλίας Παναγιώταρος, κατέθεσε ερώτηση και ζητά στοιχεία για το πόσα παιδιά και ποιων εθνικοτήτων φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς σε όλη τη χώρα.
Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία για τους επικίνδυνους –ακόμα και για τη σωματική ακεραιότητα των νηπίων -σκοπούς της Χρυσής Αυγής. Ο εν λόγω βουλευτής σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στο Φλοίσβο, στις 11/6/2012 είχε πει: «Αν μπει, η Χρυσή Αυγή στην Βουλή, θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους “λαθρομετανάστες” και τα παιδιά τους».
Με περίσσια προθυμία, ο Υπουργός Εσωτερικών Στυλιανίδης ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα Παναγιώταρου και έστειλε έγγραφο προς τις Περιφερειακές Διοικήσεις και τους Δήμους, με το οποίο ζητούσε στοιχεία για αλλοδαπά νήπια. Απαιτούσε μάλιστα να απαντήσουν αμέσως γιατί απ’ ότι φαίνεται βιάζεται να παραδώσει τα στοιχεία μωρών και νηπίων στους νεοναζί.
Πρόκειται για τον ίδιο υπουργό, που έχει πολύ πρόσφατα στερήσει τις δομές των βρεφονηπιακών σταθμών από πολύτιμους πόρους, λόγω μνημονίων. Η οργή για την υποβάθμιση παρεχόμενων υπηρεσιών, για την ανεπάρκεια των δημοτικών παιδικών σταθμών ή για την περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση στους πολίτες είναι απόλυτα δικαιολογημένη και είναι συνέπεια των πολιτικών επιλογών της τρόικας εσωτερικού και του ΔΝΤ. Δε θα επιτρέψουμε την οργή αυτή να τη στρέψουν –χωρίς ντροπή-ακόμα και σε βρέφη και νήπια, επειδή είναι παιδιά μεταναστών. Η υποχρηματοδότηση και οι περικοπές απειλούν την ομαλή λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών και όχι η παρουσία παιδιών μεταναστών.
Εξάλλου, σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 214, παράγραφος 2) οι δημοτικές αρχές διασφαλίζουν το δικαίωμα πρόσβασης όλων των δημοτών και κατοίκων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν.
Καλούμε επομένως, το Διοικητικό Συμβούλιο του αρμόδιου για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Νομικού Προσώπου μα μην ανταποκριθεί στο αίτημα για παροχή οποιουδήποτε στοιχείου, είτε προσωπικού δεδομένου, είτε στατιστικού και να επιστρέψει πίσω ως απαράδεκτη τη ρατσιστική εγκύκλιο.
Καλούμε το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου μας να πάρει θέση.
Ζητάμε από το Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο να καταδικάσουν τη ρατσιστική εγκύκλιο Στυλιανίδη-Παναγιώταρου, σεβόμενοι το Σύνταγμα της χώρας μας και τα δικαιώματα των πολιτών της και όλων των κατοίκων της.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου