Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Η κυβέρνηση κήρυξε πόλεμο στους κατοίκους της Χαλκιδικής

 
Εδώ και χρόνια ο στρατός και οι ειδικές μονάδες της αστυνομίας εκπαιδεύονται στην καταστολή «εξεγέρσεων» και «κοινωνικών αναταραχών εντός κατοικημένων περιοχών». Η τρικομματική κυβέρνηση σύμπραξης ακροδεξιών, νεοφιλελεύθερων και σοσιαληστών έκρινε προφανώς ότι ήρθε πλέον η ώρα να εφαρμοστούν στην πράξη τα σεμιναριακά μαθήματα των δυνάμεων ασφαλείας.

Στη Χαλκιδική, το κράτος έχει εξαπολύσει μια μετωπική σύγκρουση -προσομοίωση πολέμου- στους κατοίκους.

Εισβάλλει σε σπίτια σπάζοντας πόρτες, κάνει εφόδους στα σχολεία ρίχνοντας δακρυγόνα στα προαύλια, αρπάζει με τη βία 15χρονα παιδιά και κάνει προσαγωγές χωρίς να δίνει εξηγήσεις σε κανέναν. Ζητά αυθαίρετα (και με τη γνωστή «ευγένεια» της Ασφάλειας) τη λήψη DNA χωρίς να υπάρχει καν συγκεκριμένη κατηγορία για αξιόποινη πράξη. Ρίχνει χημικά σε συγκεντρωμένους κατοίκους που προσπαθούν να υπερασπιστούν τα στοιχειώδη δικαιώματά τους, την ελευθερία του οικογενειακού ασύλου και την αξιοπρεπή ζωή που απειλείται από τη σχεδιαζόμενη λειτουργία μεταλλίων χρυσού στην περιοχή. Ο υπουργός «Προστασίας του Πολίτη» αρνείται ακόμα και τον διάλογο με τους εκλεγμένους τοπικούς άρχοντες ενώ η γελοία ανακοίνωση της αστυνομίας αποδίδει τα αναπνευστικά προβλήματα των κατοίκων όχι στη ρίψη χημικών αλλά «στην καύση ελαστικών» από τους αγωνιζόμενους κατοίκους. (ευτυχώς υπάρχουν και τα ντοκουμέντα όπως το βίντεο που ακολουθεί).

Η εξελισσόμενη τις τελευταίες μέρες επιχείρηση τρομοκρατίας των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ στην Ιερισσό είναι το πιο πρόσφατο αλλά και το πιο ενδεικτικό δείγμα της εκτροπής της κυβέρνησης προς τον αυταρχισμό. Ο Σαμαράς, ο πιο ακροδεξιός πρωθυπουργός που γνώρισε η χώρα μετά τη Χούντα, υπόσχεται στους «σωτήρες» και δανειστές της Ελλάδας ότι «η επένδυση στις Σκουριές θα προχωρήσει με κάθε κόστος». Προφανώς, στο ενδεχόμενο κόστος της επένδυσης, έχουν συνυπολογιστεί και οι «παράπλευρες απώλειες» που έχει κάθε πόλεμος: οι ανθρώπινες ζωές. Άλλωστε τα λεφτά είναι πράγματι πολλά για την καναδική El Dorado, για τον έλληνα Μπόμπολα και για όσους άλλους θα τσιμπήσουν κέρδη από την εξόρυξη χρυσού και τη συνακόλουθη καταστροφή του περιβάλλοντος και υποβάθμιση του βιοτικόύ επιπέδου των κατοίκων.

Η πολιτική τάξη υπηρετεί πειθήνια τα (πολύ μεγάλα) συμφέροντα της εγχώριας επιχειρηματικής ελίτ και δεν διστάζει να αποκαλύψει, λίγους μόνο μήνες μετά την εκλογή της κυβέρνησης, το αληθινό της πρόσωπο. Ο αυταρχισμός έχει κάνει από καιρό αισθητή την παρουσία του στην καθημερινότητά μας: διαπόμπευση συλληφθέντων που θυμίζει εμφυλιοπολεμικό ρεβανσισμό, επιχείρηση σκούπα στους μετανάστες, επίταξη απεργών, ένοχη ανοχή στις νεοναζιστικές συμμορίες και τις δολοφονικές εφόδους χρυσαυγιτών.  Η πιο σκληρή επίθεση στα εργασιακά και ατομικά δικαιώματα,  η πιο εξοντωτική φορολογική πολιτική, η καταστροφή χιλιάδων θέσεων εργασίας και ο εκτοπισμός 1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων στο περιθώριο της ανεργίας και της εξαθλίωσης συνθέτουν εδώ και τρία χρόνια τη ζοφερή πραγματικότητα. Η εικόνα της τυραννίας συμπληρώνεται με αστραπιαία ταχύτητα από την εκτεταμένη επιχείρηση επιβολής του τρόμου σε όσα κομμάτια της κοινωνίας αντιστέκονται, αντιδρούν και εξεγείρονται.

Η κυβέρνηση έχει την προστασία των ξένων εντολοδόχων της, τη στήριξη του εγχώριου κεφαλαίου και την «εθελοντική» συνεισφορά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (εξαπάτησης, αποχαύνωσης και προπαγάνδας).  Εμείς έχουμε για όπλα την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση και την ανάγκη για αντίσταση στη βαρβαρότητα.

Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν υποκύπτουμε
Διεκδικούμε την αξιοπρέπεια μας
Αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα μας
Πολεμάμε για όσα μας ανήκουν



*Εδώ το βίντεο της επέμβασης των ΜΑΤ στην Ιερισσό:

http://youtu.be/U48gwBN-qy8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου