Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Αλληλεγγύη στους καθηγητές, για τη νίκη όλων των εργαζομένωνΑς το δηλώσουμε χωρίς περιστροφές: οι κινητοποιήσεις των καθηγητών είναι ένας αγώνας για τη χαμένη αξιοπρέπεια όλων των εργαζομένων αλλά και για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Και γι’αυτό ακριβώς η αλληλεγγύη πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Και γι’αυτό ακριβώς η μάχη αυτή πρέπει να κερδηθεί.
Η τρικομματική κυβέρνηση των εντολοδόχων της τρόικας αποφάσισε λίγες μέρες πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις να στείλει τελεσίγραφο στους καθηγητές μέσω της νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίστηκε από τη Βουλή η οποία ανατρέπει όχι μόνο το ωράριο των 88.000 καθηγητών σε όλη τη χώρα αλλά θέτει τις βάσεις για τον εκτοπισμό 10.000 αναπληρωτών καθηγητών στην ανεργία από την επόμενη σχολική χρονιά. Διότι «όλη η φασαρία» δεν γίνεται, για «το δίωρο» της επιπλέον δουλειάς που φορτώνονται οι καθηγητές. Η κυβέρνηση θέλει απλώς να υποχρεώσει τους μόνιμους καθηγητές να δουλεύουν σήμερα στην Αθήνα και τον άλλο μήνα στην Πάτρα. Με αυτό τον ευφυή τρόπο απαλλάσσεται από την υποχρεώση να προσλάβει αναπληρωτές καθηγητές που μέχρι σήμερα μπάλωναν τα κενά των οργανικών θέσεων.
Αυτό προφανώς σημαίνει ότι 10.000 άνθρωποι θα προστεθούν από το Σεπτέμβριο στον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό των ανέργων που αγγίζει ήδη το 1,5 εκατομμύριο. Από την άλλη πλευρά όσοι καθηγητές διατηρήσουν το «προνόμιο» να έχουν δουλειά θα πρέπει να συνηθίσουν να δουλεύουν όλο και περισσότερο παίρνοντας όλο και λιγότερα. Με άλλα λόγια να είναι ελαστικοί και πειθαρχημένοι, να συμβιβάζονται με την καπιταλιστική βαρβαρότητα και να σιωπούν.
Εκτός όμως από την επιδείνωση των όρων εργασίας τους οι καθηγητές καλούνται τώρα να δεχτούν και τη νέα μέθοδο καταστολής των εργατικών αγώνων: την προληπτική επιστράτευση! Η ακροδεξιά συμμορία που βρίσκεται στην εξουσία σπεύδει να επιδώσει «φύλλα πορείας» στους καθηγητές στερώντας τους ακόμα και το δικαίωμα της κήρυξης απεργίας – ένα από τα τελευταία νόμιμα εργαλεία που έχει απομείνει στον κόσμο της εργασίας.
Ολα αυτά, προφανώς, δεν αφορούν μόνο τη «συντεχνία των καθηγητών» όπως μας λένε στις ειδήσεις των 8 τα Megaλα κανάλια και οι έγκυρες εφημερίδες. Οι κοινωνικοί αγώνες, οι εστίες αντίστασης και όλοι όσοι ζουν από την πλευρά του καταπιεζόμενου τη νεοφιλελεύθερη συνταγή της μνημονιακής βαρβαρότητας έχουν μπει από καιρό στο στόχαστρο των κυβερνώντων και των δυνάμεων καταστολής. Οι εργαζόμενοι / απεργοί στα λιμάνια και στο μετρό είχαν την ίδια τύχη με αυτή που προετοιμάζεται τώρα για τους καθηγητές. Οι διαδηλωτές και οι αλληλέγγυοι, των αγώνων ενάντια στην ανεργία και τον εργασιακό μεσαίωνα, στη φίμωση του ελέυθερου λόγου, στο κλείσιμο κατειλημμένων χώρων, στις εξορύξεις χρυσού, στον κοινωνικό κανιβαλισμό και τον εκφασισμό, δοκιμάζουν όλο και μεγαλύτερες δόσεις αυταρχισμού. 
Ο αγώνας των καθηγητών είναι αγώνας όλων μας! Η αυξανόμενη ένταση της καταπίεσης δεν πρόκειται να ανακοπεί παρά μόνο αν σηκώσουμε κεφάλι. Ο φόβος που καλλιεργούν κυβέρνηση, κεφάλαιο και τα τσιράκια τους (φασίστες και μέσα ενημέρωσης) θα γίνει δικός τους όταν καταλάβουμε τη δύναμή μας. Κι όποιος τώρα σπέρνει τη μιζέρια, θα θερίσει την οργή.

Πρωτοβουλία Νέας Σμύρνης Ενάντια σε Φασισμό, Ρατσισμό, Κρατική Καταστολή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου