Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου οι νεοναζιστικές συμμορίες που εδώ και μήνες έχουν ανοίξει το ρατσιστικό οχετό τους στις γειτονιές της Αθήνας, διάλεξαν ακόμα μια φορά έναν από τους εύκολους στόχους για θύμα τους. 

Ο Ναΐμ, ένας μετανάστης 23 ετών από το Μπαγκλαντές, μαχαιρώθηκε με τον πιο ύπουλο τρόπο στην κοιλιά από τρεις νεαρούς δύο άντρες, μία γυναίκα - φασίστες στα όρια του Παλαιού Φαλήρου με τη Νέα Σμύρνη.  Το χτύπημα των νεοναζί έγινε στη μία το μεσημέρι σε δρόμο κεντρικό αλλά σχεδόν έρημο καθώς τα μαγαζιά της περιοχής ήταν κλειστά.  Ο νεαρός μετανάστης που νοσηλεύεται ακόμα φρουρούμενος από αστυνομικούς της Ασφάλειας δέχτηκε μαχαιριά στην κοιλιά ενώ ήταν σκυμμένος μαζεύοντας ανακυκλώσιμα κουτιά αλουμινίου από το δρόμο. Πρόλαβε να δει μόνο έναν από τους επίδοξους δολοφόνους. Κι οι τρεις μαζί έφυγαν αμέσως μετά ανεχόχλητοι κατευθυνόμενοι προς το Φάληρο.  

Οι περίοικοι κάλεσαν ασθενοφόρο όμως (άθελά τους ίσως) έκαναν το λάθος να ειδοποιήσουν και την αστυνομία η οποία έκρινε ότι το θύμα της επίθεσης έπρεπε να μεν να μεταφερθεί σε νοσοκομείο αλλά με χειροπέδες στα χέρια. 
Από εκείνη τη στιγμή βρίσκεται υπό κράτηση έστω και τραυματίας. Οι ανθρωποφύλακες της Κρατικής Ασφάλειας τον φρουρούν σε βάρδιες ανά δύο και φροντίζουν να δέχεται όσο το δυνατόν λιγότερες «ενοχλητικές» επισκέψεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης. Οι λιγοστοί άνθρωποι που βρέθηκαν στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή ήταν ένας επισης Μπαγκλαντεσιανός φίλος του και δύο μέλη της   Πρωτοβουλίας Νεας Σμύρνης Εναντια στο Φασισμό. 
Οι αστυνομικοί που φρουρούν το θύμα της ρατσιστικής επίθεσης έκριναν σκόπιμο να του φορέσουν χειροπέδες όταν μεταφέρθηκε από τη μια πτέρυγα του νοσοκομείου στην άλλη. Ταυτόχρονα φρόντισαν να έχει τη μικρότερη δυνατή επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Ο θάλαμός του είναι κελί. Μέσα από τα κάγκελα βρίσκεται μόνο ο ΝαΪμ, ο πόνος, ο φόβος και η ανασφάλεια.  Εξω από την σιδερένια πόρτα, οι γιατροί που προσπαθούν να του προσφέρουν βοήθεια αλλά και τα όργανα της Ασφάλειας που ως Κέρβεροι επιτρέπουν μόνο ολιγόλεπτη επικοινωνία με τον νοσηλευόμενο - κρατούμενο υπό το άγρυπνο βλέμμα τους. 

Ο ίδιος δεν γνωρίζει ελληνικά αλλά ούτε και την ελληνική νομοθεσία. 
Δεν γνωρίζει ότι οι ισχύοντες νόμοι έχουν προδιαγράψει γι'αυτόν το μέλλον ενός κρατούμενου σε κάποιο από τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών. Δεν γνωρίζει ότι δεν δικαιούται κανενός είδους προστασία παρά μόνο αυτή των φυλακών.  Δεν γνωρίζει ότι θα περάσει πιθανόν έως και 12 μήνες σε κάποιο κέντρο κράτησης έως ότου εκδοθεί και υλοποιηθεί απόφαση απέλασής του από τη χώρα ως παράνομου.  Γνωρίζει όμως ότι εννιά μήνες τώρα που βρίσκεται σ'αυτή τη χώρα δεν έχει καταφέρει να πάρει «χαρτιά» ώστε να μην είναι πια «ανύπαρκτος». 
Γνωρίζει ότι πρέπει να είσαι πολύ τυχερός για να καταφέρεις να «επιλεχθείς» ανάμεσα σε εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες όταν στήνεσαι στην ουρά για τον αριθμό προτεραιότητας στη Διεύθυνση Αλλοδαπών. Το πιθανότερο είναι να φύγεις απραγος και ξανά «χωρίς χαρτιά» από την Πέτρου Ραλλη για να επιστρέψεις εκεί το επόμενο Σάββατο ελπίζοντας να καταθέσεις την αίτηση για χορήγηση πολιτικού ασύλου. Ομως μήνες τώρα ο Ναΐμ και εκατοντάδες άλλοι σαν αυτόν κυκλοφορούν «λαθραίοι» ανάμεσά μας. Παράνομοι για το άνομο κράτος, αόρατοι για την κονωνία που εθελοτυφλεί η απλώς αδιαφορεί. Σχεδόν αναλώσιμοι αν όχι ανύπαρκτοι για όλους εμάς που έχουμε πάψει να παλεύουμε με τη συνείδησή μας. Και αφήνουμε τα κτήνη του φασισμού να αποφασίζουν τις τύχες της ζωής μας, ντόπιων και μη. Ομως ο κανιβαλισμός δεν έχει τέλος. 

Η κοινωνική και οικονομική βαρβαρότητα που βιώνουμε θα σταματήσει μόνο αν σηκωθούμε όρθιοι και αρνηθούμε να ζούμε σαν δούλοι. Οι νοσταλγοί του Χίτλερ πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει. Οι κυβερνήσεις και τα αφεντικά που μας κλέβουν το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια πρέπει -επιτέλους- να βρουν ένα τείχος μπροστά τους. 

Την εξαθλίωση δεν θα τη συνηθίσουμε. Ο φασισμός δεν θα περάσει. 
Θα συντρίψουμε τους νεοναζί και θα διεκδικήσουμε τη ζωή που αξίζει σε ανθρώπους. 
Εξεγερση όχι υποταγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου